söndag 2 maj 2010

Vårsemester till FrankrikeJa, nu är vi klara. Allt är packat och klart. Mot solen och värmen för här började det tamej fan att snöa och höll på tills vi passerat Köpenhamn. Hoppas att våren möter oss snart.Jag måste berätta att på en sådan här resa så är det ett MÅSTE att stanna på dessa platser enligt min kära fru. Shopping är livsviktigt.


På en av campingarna så beställde vi frukostbullar. Gott tänkte vi. Men hallå!! Packeterar man verkligen frallor i sanitetspåsar? Ja, ni vet till vad. Som tur var så var den oanvänd.Jag tor att Spindelmannen bor i Tyskland, för jag hittade hans handske. Eller är det så att han har blivit ett fan av Micheal Jackson och kastat den ena handsken?Det kan bli lite körigt när man är ute och kör. Då är det skönt med en rast och vila på någon fin rastplats.
Vi har inte bara ätit och druckit. Vi har även cyklat och promenerat på den Franska landsbyggden.

Frankrike, Frankrike. Vad är detta land utan Grodlår och Baguetter. Mums
På tal om vin. Ska man leta tomburkar här så lägg ner. Här hittar man bara tomma vinpavor.Passerar ni Luxemburg så stanna till, för där är jätte vackert. Passa även på att tanka för dieseln var minst 3:- billigar än hemma och dess grannländer.
Att köra igenom Tyskland innebär en hel del köbildningar. Det beror väl på alla vägarbeten och små insidenter. Men man ser en hel del när man står still. Tex denna lilla skrothög från Ukraina. Skulle aldrig komma på iden att köra genom Europa med den. Andra visar hur en äkta Tysk "hästsvans" ser ut.

Jag har också varit med och jag har haft det jätte kul.Ett måste innan vi åker hem är att besöka en veterinär för att vår lilla Molly ska bli avmaskad innan hemresan. Man vill ju inte dra hem en massa onödiga åkommor till Sverige.När vi kom till Rostock så var det bunkring av diverse drycker inför sommarens grillningar som gällde. Som tack för det så missade vi sista färjan kl. 21. Vi blev helt enkelt tvugna att stanna över på terminalen. Men vad gör väl det när man har en bekväm husbil att sova i. Värre för de som satt och sov i vanliga personbilar.Sista stoppet innan hemkomsten. Hoppas jag. Vi ska ju trots allt passera Center Syd också.Ja, nu är vi hemma igen. Och det mest synbara efter resan är detta goda. Tack för att ni har läst.

2 kommentarer:

  1. Åh vad tiden går fort när man har kul!! Härligt att ni hade en bra resa! Man blir allt lite avundsjuk må jag säga. Jag vill också åka ut...igen! NU!
    Härligt!

    SvaraRadera
  2. Tack för fina bilder och roliga berättelser! Upplevde ni att Frankrike var dyrt?

    SvaraRadera