söndag 21 augusti 2011

Mosel och Frankrike


Nu är vi hemkomna från en skön tur i Moseldalen. Vi har varit en runda i Frankrike och Luxembourg med. Valet av vecka att åka var rätt för när vi kom iväg så har vi haft mellan 25 och 30 grader, medan det varit regn, blåst och kallt hemma i Skåne.
Vi har haft det helt fantastiskt med många upplevelser, som vackra torg och fina campingplatser. Moseldalen är fin med sina vinodlingar som börjar bli mogna vid denna tiden. En camping som är att rekomendera är den som ligger i Nennig ( Tyskland) på gränsen till Luxembourg och väldigt nära Frankrike. Man ligger precis vid kanten till Mosel och kan sitta på kvällarna och se på alla pråmar som glider förbi, och även njuta av kvällsljuset från Luxembourg, dit man kan gå eller cykla för att handla frukost bullar.

2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig tur! Ni har ju lite kortare ner också, från Skåne. Den tristaste biten att köra tycker vi alltid är genom Sverige... Själva kom vi hem i tisdags kväll efter 5 och en halv vecka på vift i Europa.

    SvaraRadera
  2. Det låter helt underbart!!
    Underbara Moseldalen kan man återkomma till flera gånger. Skönt att ni slapp all vätan här hemma, det kom 33 mm här på drygt ett dygn förra veckan...

    SvaraRadera